Jump to content

Photo

Enemies broken ... Need urgent help


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 IceDancer

IceDancer

    Recipient of Ways

  • Members

Posted 16 July 2018 - 03:18 PM

No Problem, then in english ;)

 

All the enemies that I created myself do not work aniymore.

 

I created the last new opponents less than 30 minutes ago. According to attiude, everything is fine, but they just do not show up.

 

Thus, others have checked and now go even those that I had done for a very long time, from the self-created.

 

I noticed that the O.Anim is on "None" and the field the right is everywhere 0.

 

How can I fix this? Because it affects all opponents that I created by myself.

Until less than an hour ago, everthin worked without problems but now they are all shot up.



#2 Aevin

Aevin

    Lucas, the Reluctant

  • Administrators
  • Gender:Male
  • Location:Oregon

Posted 16 July 2018 - 03:36 PM

Have you changed any Quest Rules lately? If your enemies are meant to use the new enemy tiles (E. Anim instead of O. Anim) but the quest rule for that was recently changed, I could see that being the problem. Check in Quest->Rules->Enemies and see if "Use New Enemy Tiles" is checked.

 

Another possibility is that the tiles for your enemies got deleted somehow.

 

Do you have automatic quest backups on? If so, you can go to Open, use the tab to select "Quest Auto-Backups (*.qt?)" and try loading older versions of the file where your enemies are working.

 

I hope this helps.



#3 IceDancer

IceDancer

    Recipient of Ways

  • Members

Posted 16 July 2018 - 03:46 PM

No I havnt changed the quest rules. The Quest Rule Enemies "Use New Enemy Tiles" is checked from the beginning.

 

All the tiles for the enemy´s are in the tile set. It isnt away. I can only use the translated version and must translate it again from english to german.

 

The "Quest Auto Backups" is on 2. But it is only one quest file but I dont find the the tab "Quest Auto Backups" in the menu.



#4 klop422

klop422

    Evil Crazy Mastermind

  • Members
  • Real Name:Not George
  • Gender:Male
  • Location:Planet Earth

Posted 16 July 2018 - 03:51 PM

Is the screen flag 'Dungeon Boss' selected in the F9 menu?



#5 IceDancer

IceDancer

    Recipient of Ways

  • Members

Posted 16 July 2018 - 03:58 PM

No, I test the new enemys on the beginning screen :)

 

There is usally not an opponent. Just for testing purposes, I put the new short, look at it and then remove it.

But no matter where I sit down, no one works more of the self-created or modified.

 

Edit:

 

In the english version are the same settings and it works.

But in the german version it isnt working.

 

Edit 2:

 

I look at the morning again in peace. Maybe I´ll find out what´s going on. Will now take a break first. Get a clear head.

 

Thank you for the help yet. ;)


Edited by IceDancer, 16 July 2018 - 04:20 PM.

  • Lightwulf likes this

#6 IceDancer

IceDancer

    Recipient of Ways

  • Members

Posted 17 July 2018 - 03:27 AM

Sorry for double post.

 

Now that I could think about it and thus free my mind, I remembered that I had sent my tester marcel.link a test version before the new opponents were added. I´ll take a look at whats going on there today.

 

If I could not save it, I copy the opponents and overwrite it with another file. This is a return of about 3 hours.

Best rescue, which I remembered after I could not understand this action last night.

 

I thank you for your advice on what I could do or what might have changed. :)


  • Lightwulf likes this

#7 Ben

Ben

    Extremely retired administrator

  • Members
  • Real Name:Ben
  • Gender:Male
  • Location:Ohio

Posted 17 July 2018 - 12:38 PM

If you are using Ghost.zh and have made any significant changes to your global script since your last test, you may need to make a new save file for the enemies to work properly again.



#8 BigJoe

BigJoe

    It LOOKS like Hyrule..!

  • Members
  • Gender:Unspecified

Posted 17 July 2018 - 02:31 PM

I remember running into this problem. The only way I could fix it was to go back a little bit to when the enemies were working. I may have even been able to duplicate it, but I'm not sure how.



#9 IceDancer

IceDancer

    Recipient of Ways

  • Members

Posted 17 July 2018 - 04:20 PM

I dont use Ghost.zh or others script. :)

 

I do not have the necessare experience. I got to know ZC first around june 2017. Then I worked on the construction and dealt with a few other things. But from scripts, I have absolutely no idea.

 

Yes, I could not find out the problem, how it came about.

Then I loaded the file, that I had sent to my tester. That was before I created the new enemies.

I have these new enemies inserted so far. I´ll soon also create two or three more dara, so somthing can not happen again.

From mistakes, one can only learn.

 

But by the way, I have activated the auto backup. Where can I find such a backup file to load?

I use the 2.5 version. I turned everthing upside down and I was looking how to load this data, but can´t find it.

I have two of these auto backup .qt data.



#10 ZoriaRPG

ZoriaRPG

    The Timelord

  • ZC Developers
  • Gender:Unspecified
  • Location:Prydon Academy

Posted 17 July 2018 - 09:58 PM

I dont use Ghost.zh or others script. :)
 
I do not have the necessare experience. I got to know ZC first around june 2017. Then I worked on the construction and dealt with a few other things. But from scripts, I have absolutely no idea.
 
Yes, I could not find out the problem, how it came about.
Then I loaded the file, that I had sent to my tester. That was before I created the new enemies.
I have these new enemies inserted so far. I´ll soon also create two or three more dara, so somthing can not happen again.
From mistakes, one can only learn.
 
But by the way, I have activated the auto backup. Where can I find such a backup file to load?
I use the 2.5 version. I turned everthing upside down and I was looking how to load this data, but can´t find it.
I have two of these auto backup .qt data.

 
In the ZQuest Menu:
 
 
1. Select Open File
 
 
ZQ_LoadFile.png
 
 
2. Select the file type.
 
 
ZQ_LoadFileType.png
 
 
3. Choose the file.
 
 
ZQ_LoadFileType_Timed.png

#11 IceDancer

IceDancer

    Recipient of Ways

  • Members

Posted 18 July 2018 - 01:14 AM

Ah cool, there is it. Thank you so much. :)

 

So it´s hidden there. On of the few things I did not go trough.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users